Regl Külodu Nasıl Kullanılır, Nasıl Temizlenir, Kaç Saat Giyilir?

Regl Külodu Nasıl Kullanılır, Nasıl Temizlenir, Kaç Saat Giyilir?

Adet nedir ve tarih boyunca nasıl yönetilmiştir?

Regl veya adet; ortalama 28 günlük döngüde rahim duvarlarının parçalanması sonucu oluşan kanamanın ortalama 3-6 günde vücuttan atıldığı günlere denir. İstemsiz olarak kanadığımız bugünleri, tarihin tozlu sayfalarında bile yönetmeye çalışıyoruz. Geçmişten günümüze korunan/korunabilen örnekleri taradığımızda ilk olarak Antik Mısır’da papirüsten elde edilen tamponlar karşımıza çıkıyor. Birbirinden farklı coğrafyalarda benzer mantıkla farklı malzemeler ile adet dönemlerimizi yönetmeye çalıştık, çalışıyoruz. Şimdiye kadar kullanım yöntemi olarak iki farklı menstrüel ürün çeşidi geliştirildi: Vajina içine konumlanan ve vajina dışında konumlanan menstrüel ürünler. 

Her bedenin kendine özgü konfor alanı olmakla birlikte gelişen teknolojiyle daha akıllıca kurgulanan menstrüel ürünler tasarlanmaya başlandı. Regl külodu, tekstil teknolojinin ilerlemesi ile birlikte hem hava alabilen hem de sıvıyı sızdırmayan kumaş katmanlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan emici ağ bölgesinin külot konforuyla buluşması sayesinde geliştirildi.

Regl (Adet) külodu ne zaman kullanılır?

Kiklou regl külodu, emici, sızdırmaz ve hava alabilen yapısı ile regl dönemlerinde kullanılmak için tasarlandı. Menstrüel döngü bazı dönemler daha erken oluşurken bazı dönemler daha geç oluşabilir. Beklenmeyen regl kanamalarına karşı regl olmadan önce veya regl bitti sanarken 1-2 gün sonra gelen kanamalar için de regl külodu giyilebilir. 

Regl döngüsü sırasında vajinal akıntıların çoğalıp azalması olağan bir durum. İstersen regl destek külodunu vajinal akıntılarını yönetmek için günlük hayatında da kullanabilirsin. Böylece hava almayan ve sağlığın için tehdit oluşturan günlük pedleri hayatından çıkarmış olursun. 🙂

Kendi vücudunu tanıdıkça regl külodunun hayatını ne kadar kolaylaştırdığına inanmayacaksın!

Regl destek külodu nasıl seçilir? Kaç saat giyilir?

Regl destek külodu seçerken dikkat etmen gereken en önemli nokta ne kadar kanadığın. Şu ana kadar regl günlerinde kullandığın menstrüel ürünleri düşünerek döngüne uygun regl külodu setini oluşturabilirsin. Kiklou olarak senin için iki farklı emiciliğe ve iki farklı modele sahip regl külotları tasarladık. Regl destek külotlarını kanadığın güne uygun seçerek 12 saate kadar güvenle giyebilirsin. 

Super Regl Külodu

Kanama yoğunluğu her regl gününde farklı yaşanabilir. Yoğun regl kanamanın olduğu günlerde “Super” olarak isimlendirdiğimiz yüksek emicilik hacmine sahip regl külotlarımızı güvenle kullanabilirsin. Super regl külotları 3-4 normal pede ya da 4-5 normal tampona denk koruma sağlar, kuru hissettirir. Super adet külotlarını istersen gün içinde, istersen gece regl külodu olarak kullanabilirsin. 

Little Regl Külodu

Hafif veya normal kanama günlerine uygun tasarlanan “Little” regl külotları ile yoğun geçmeyen regl günlerini konforla yönetebilirsin. Little adet külotları 1-2 normal pede ya da 2-3 normal tampona denk koruma sağlar, ağ kısmındaki organik pamuklu kumaş sıvıyı emerek kuru hissettirir. Regl günleri bazen beklenenden erken gelebilir veya bittiğini sandığında aslında bitmemiş olur. Little regl külotlarını regl olma tarihin yaklaşınca giymeye başlayarak veya reglin bittiğini düşündüğünde giyerek beklenmeyen kanamalarını yönetebilirsin. 

Bikini ve Brief Modelleri

Regl dönemlerinde bazılarımız bedeni saran kıyafetler ile daha konforlu hissederken bazılarımız sanki yokmuş gibi hissettiği kıyafetlerle daha rahat hissediyor. Kiklou olarak tam da bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak iki farklı regl külodu modeli tasarladık. Brief model popoyu ve göbeği saran kalıbıyla, Bikini model ise düşük bel tasarımıyla regl dönemindeki bütün ihtiyaçlarını karşılıyor.

Regl külodu nasıl temizlenir ve yıkanır?

Regl külodu kullanmanın birçok avantajından biri de tek kullanımlık menstrüel ürünlerde yaşanan “bitti…” krizinin yaşanmıyor oluşu. İhtiyacın olduğu her an çamaşır çekmeceni açıp giyebilir, gününe devam edebilirsin. Regl destek külodunu kullandıktan sonra yıkayıp tekrar tekrar, uzun yıllar boyunca giyebilirsin. Küloduna ne kadar iyi bakarsa kullanım ömrünü o kadar uzar. Hadi biraz da regl küloduna nasıl daha iyi bakabileceğini konuşalım!

İlk Kullanımdan Önce

Külodunu ilk kullanımdan önce bir kez yıkamanı tavsiye ediyoruz. Bu öncül yıkamayı hijyen amacından ziyade külodun emici katmanlarındaki teknolojinin aktive olması ve daha ilk giyimden itibaren emicilik performansının en üst düzeyde gerçekleşmesi için öneriyoruz.

30°C veya 40°C'ye kadar makinede (düşük devirde) yumuşatıcı kullanmadan veya elde yıkayabilirsin.

Adım 1:

Her kullanımdan hemen sonra Kiklou külodunu soğuk suya tutman çok önemli. Çamaşırı lavaboda soğuk suyun altında tutarken ağ kısmını ellerinle mümkün olduğunca sıkarak emilen kanı akıt. Bu aşamada katmanları çok bükmemeye özen göstermen gerekir.

Adım 2:

Adet külodunu çamaşır makinesinde veya elde yıkayabilirsin. Derin temizleme için biz çamaşır makinesinde yıkanmasını tavsiye ediyoruz.

Adım 1’den sonra hemen 30°C veya 40°C'de makinede (düşük devirde - maks. 800) veya elde yıkayabilirsin. Ya da kirli sepetine hava alacak şekilde atıp bir sonraki çamaşır gününde yıkayabilirsin. Benzer renkte diğer kirli çamaşırlarınla yıkamanda hiçbir sakınca yoktur. Adet külodunu evinde varsa bir fileye koyarak yıkaman tavsiyemizdir.

Deterjan kullanabilirsin; ancak sızdırmaz teknolojimizi korumak ve Kiklou adet külodunun ömrünün uzun olması için yumuşatıcı, ağartıcı ürünleri ve ütülemeyi kesinlikle önermiyoruz.

Adım 3:

Yıkadıktan sonra külodunu kurutmalığın üzerine “düz” bir şekilde sererek ya da emici kısmını bükmeden, lastiklerinin iki ucundan sallandırıp asarak kurutabilirsin. Böylece hem şeklini koruyacak hem de emici teknolojisine zarar vermeden kuruyacaktır.

Kesinlikle kurutma makinesine atmamanı eğer atarsan işlevini tamamen yitirebileceğini paylaşmak isteriz. Ayrıca saç kurutma makinesi, kalorifer peteği, ütü ve doğrudan şiddetli güneş ışığı gibi güçlü ısı kaynaklarından faydalanarak kurutmaktan da kaçınmalısın.

Adet külodu hayatını kolaylaştırırken daha konforlu ve çevre dostu regl dönemleri geçirmeni sağlar. Seni sarıp sarmalar. 🙂 Aklına takılan bir şeyler varsa bize hello@kiklou.com email adresimizden ulaşabilirsin. Ekibimiz sana yardımcı olmaktan mutluluk duyar!

>>Atıksız regle hemen geçmek için regl külotlarımızı buraya tıklayarak inceleyebilirsin.


Bu içerikler de hoşuna gidebilir 😉

Regl ve Hamilelik
Reglden kaç gün sonra hamile kalınabilir, reglken hamile kalınabilir mi ya da hamileyken regl olunur mu gibi bütün soruların cevaplarını sizler için yanıtladık!
Vajinal Tuşe Nedir ve Nasıl Yapılır?

Vajinal tuşe ne demektir, hangi durumlarda yapılır gibi soruların cevapları ile alttan muayeneyle ilgili diğer bilgileri verdiğimiz detaylı yazımızı senin için hazırladık!